Home > FILANTROPIJA I HUMANOST > AKCIJA FONDACIJE DIVAC Pomoć za 50.000 najsiromašnijih građana Srbije

AKCIJA FONDACIJE DIVAC Pomoć za 50.000 najsiromašnijih građana Srbije

Foto: Pixabay.com

Jednoroditeljskim i višečlanim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, stanovnicima nehigijenskih naselja, Romima, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici a koji su ugroženi krizom korona virusa u junu i julu biće podeljeno 10.000 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima.

Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ podršku će dobiti oko 50.000 najugroženijih građana naše zemlje. Vrednost pomoći je 200.000 evra, koje je obezbedila Ambasada Kraljevine Norveške, saopštila je Fondacija Ana i Vlade Divac.

Ugroženi građani Srbije suočavaju se sa različitim problemima, od kojih je najveći nedostatak osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

“Radimo na tome da obezbedimo pomoć za više od 50.000 ljudi. U prvom ciklusu podele početkom juna, 5.500 paketa sa najpotrebnijim prehrambenim i higijenskim namirnicama biće dostavljeno korisnicima u Beogradu, Subotici, Somboru, Čačku, Nišu, Leskovcu i Prokuplju”, rekao je Uroš Delić, menadžer projekta.

Drugi ciklus isporuke planiran je za početak jula u mestima gde pomoć bude najpotrebnija.

Veliku podršku i informacije o potrebama građana, kako navodi Delić, dobijamo od lokalnih institucija, Crvenog krsta, kriznih štabova, više od 50 udruženja građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije Ana i Vlade Divac.

Akciju je organizovala Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Grupom 484 i uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Cilj projekta je pomoć porodicama koje žive na ivici ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla. Porast straha, depresije i neizvesnosti, usled pandemije Covid-19, dodatno otežavaju život ovih porodica, navodi se u saopštenju. 

Možda vas i ovo interesuje
DIVAC FONDACIJA NASTAVLJA MISIJU Pomoć najugroženijima u Srbiji
Foto: Pixabay.com
FESTIVAL FILANTROPIJE Dobročinstvo kao navika
Foto: Pixabay.com
SOS LINIJE RADE 24 SATA Pomoć žrtvama porodičnog nasilja tokom pandemije
Foto: Pixabay.com
SOLIDARNOST U VREME KRIZE Projekti promocije zajedništva u pandemiji

Odgovori