Home > FILANTROPIJA I HUMANOST > FESTIVAL FILANTROPIJE Dobročinstvo kao navika

FESTIVAL FILANTROPIJE Dobročinstvo kao navika

Foto: Pixabay.com

Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a čini još pet fondacija i udruženja i Privredna komora Srbije, organizuje on-lajn Festival filantropije 2020. od 29. juna do 4. jula.

Festival je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo čine još Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum i Forum za odgovorno poslovanje.  

Prvog dana festivala, 29. juna, sa početkom u 18 časova biće organizovan Filantropski Biz Kviz na Zoom platformi, u okviru kojeg će predstavnici medija, kompanija i organizacija civilnog društva moći da odmere znanje u oblasti opšte i filantropske kuture. Za učešće u Filantropskom BizKvizu se možete prijaviti ovde.  

Ekipe imaju od 3-6 članova, a svaki član tima može da se uključi od kuće, dok je rezultat tima ukupan broj bodova članova tima.

Tokom trajanja Festivala, građani će moći da uživaju u raznovrsnim filantropskim sadržajima na Dobročinitim Facebook, Instagram i YouTube kanalima. Festival će obuhvatiti brojne zabavne i edukativne online aktivnosti pre svega Filantropsku šetnju koja će prikazati najznačajnije srpske zadužbine.

Sledi stvaranje Leksikona dobročinstva koji će biti sačinjen od odgovara građana na pitanje šta je za njih dobročinstvo, zatim online koncerti mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine, a prikupljaće se i čepovi u okviru akcije „Čep za hendikep“.

Na festival će biti organizovan online kviz koji otkriva kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji, kao i dve predstave za decu “Kako rastu veliki ljudi“ i “Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ koje će zatvoriti ovogodišnji Festival. 

Poslednjeg dana festivala građani će biti pozvani da se uključe u dobrotvorne akcije organizacija civilnog društva birajući aktivnost koju žele da podrže, kako bi pojedinačno pomogli da kultura davanja postane naša navika. S tim ciljem, biće predstavljeni i posebno dizanjirani stikeri za online platforme i svakodnevnu komunikaciju. Program Festivala filantropije može da se pogleda na sajtu www.dobrocinitim.rs.

You may also like
DIVAC FONDACIJA NASTAVLJA MISIJU Pomoć najugroženijima u Srbiji
Foto: Srbi za Srbe
NEHUMANI USLOVI ZA ŽIVOT U KUĆI STAROJ 170 GODINA Apel za pomoć porodici Cvetanović
Foto: Pixabay.com
POMOĆ NOVOM PAZARU Humanitarna akcija za nabavku medicinske opreme
Foto: Srbi za Srbe
JEDNA PORODICA, POLA ŠKOLE Potrebna pomoć za Nedoviće iz srca Šumadije

Leave a Reply