Home > FILANTROPIJA I HUMANOST > FONDACIJA DIVAC APELUJE ZA NAJUGROŽENIJE Pored hrane, potrebna i sredstva za higijenu

FONDACIJA DIVAC APELUJE ZA NAJUGROŽENIJE Pored hrane, potrebna i sredstva za higijenu

Foto: Fondacija Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac, koja redovno pomaže Crkvenoj narodnoj kuhinji, podelila je pakete humanitarne pomoći korisnicima te kuhinje i apelovala na sve ljude u Srbiji i širom sveta da pomognu da im se obezbede paketi osnovnih higijenskih sredstava koji su neophodni u vreme epidemije korona virusa.

Ova fondacija je 30. marta podelila prvih 1.000 paketa hrane i higijene koje je obezbedila uz pomoć donatora, a koji su podeljeni najugroženijima zahvaljujući Verskom dobrotvornom starateljstvu. Paketi su podeljeni za više od 2.600 dece i odraslih.

Foto: Fondacija Divac
Foto: Fondacija Divac

Iz ove fondacije navode da im je cilj da reše mesečno snabdevanje paketima hrane i higijenskim sredstvima za najugroženije sugrađane koji dolaze u Crkvenu narodnu kuhinju u Francuskoj ulici broj 31 u Beogradu. Korisnici ove kuhinje su i mala deca sa roditeljima, mladi, sredovečni, stari. Neki od njih su ostali bez posla, neki su napušteni, nekima je penzija suviše mala. Najviše je bolesnih, osoba sa invaliditetom i beskućnika.

Foto: Fondacija Divac
Foto: Fondacija Divac

Svima je ovo jedini sigurni obrok u toku dana, oni ga ponekad ponesu sa sobom, odnesu porodici, neki se osame, odu da ih niko ne vidi. Neki ne znaju ni gde da odu jer svoju kuću, nemaju, navode iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ljudi koji dolaze po hranu, takođe strahuju i da će se razboleti, oni i njihovi najbliži. U najtežem vremenu novije istorije, u doba korona virusa, higijena je prva i osnovna mera u borbi protiv prenošenja virusa, a najstarijima i bolesnima, redovna higijena može spasiti život.

Foto: Fondacija Divac
Foto: Fondacija Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac upućuje apel svim ljudima u Srbiji i širom sveta da pomognu da se korisnicima kuhunje obezbede paketi osnovnih higijenskih sredstava. Omogućimo ljudima dovoljno sredstava za osnovnu ličnu higijenu koja nikada do sada nije bila važnija.

Dugogodišnja donatorka Fondacije i Crkvene narodne kuhinje Anka Jakšić Erne donirala nam je više od milion dinara, individulni donatori više od 200.000 dinara, a potrebno nam je još 1,4 miliona dinara kako bismo obezbedili novčana sredstva za redovno mesečno snadbevanje paketima više od 2.600 dece i odraslih”, navode iz fondacije i dodaju da ljudima koji nisu u mogućnosti da preuzmu pakete volonteri Crkvene narodne kuhinje, koji ovih dana hranu odnose lično ugroženim ljudima, dostaviće i pakete sa higijenskim sredstvima.

Foto: Fondacija Divac
Foto: Fondacija Divac

Mislimo na najranjivije, budimo solidarni, obezbedimo za njih zajedno osnovna sredstva za ličnu higijenu! Njihova jedina nada je Crkvena narodna kuhinja, a njihova mogućnost da dođu što pre do higijenskih sredstava ste vi. Donirajte OVDE novčana sredstva za pakete.

Možda vas i ovo interesuje
DIVAC FONDACIJA NASTAVLJA MISIJU Pomoć najugroženijima u Srbiji
Foto: Pixabay.com
POMOĆ NOVOM PAZARU Humanitarna akcija za nabavku medicinske opreme
Foto: Pixabay.com
FESTIVAL FILANTROPIJE Dobročinstvo kao navika
Foto: Pixabay.com
AKCIJA FONDACIJE DIVAC Pomoć za 50.000 najsiromašnijih građana Srbije

Odgovori