Home > Nekategorizovano > FOP2018: Drugi forum omladinske politike

FOP2018: Drugi forum omladinske politike

U saradnji sa Krovnom organizacijom mladih fondacija Ana i Vlade Divac organizuju drugi Forum omladinske politike – FOP 2018, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Evropske komisije.

Drugi FOP će se održati u četvrtak, 6. decembra od 11 do 16 časova u zgradi Narodne skupštine (Kralja Milana 14) u Beogradu.

Forum omladinske politike je centralni događaj omladinske politike u Srbiji i ima za cilj da umreži najvažnije različite aktere omladinske politike na nacionalnom nivou.

Konferencija će biti posvećena temi unapređivanja omladinske politike u Srbiji i uspostavljanju kvalitetne saradnje među svim relevantnim akterima. Ovo je prilika da se skrene pažnja na obaveznost uključivanje mladih u proces donošenja odluka na svim nivoima. Na samoj konferenciji pored predstavljanja rezultata Ministarstva omladine i sporta, biće predstavljena relevantna istraživanja o položaju mladih u Srbiji ali i promovisani primer dobre prakse gde su mlade osobe na pozicijama za donošenje odluka kao što su: mlada osoba zamenik ministra, mladi član Narodne skupštine, mladi opštinski odmornik, ali i predstavnici medija.

Teme ovogodišnjeg Foruma omladinske politike su: indeks participacije mladih, istraživanja o mladima – šta nam govore podaci koje dobijamo i kako da ih iskoristimo da unapredimo politike i odlučivanje mladih i uticaj na donošenje odluka na nacionalnom i lokalnom nivou.

Izvor i foto: Fondacija Divac 

Možda vas i ovo interesuje
DIVAC FONDACIJA NASTAVLJA MISIJU Pomoć najugroženijima u Srbiji
Foto: Pixabay.com
FESTIVAL FILANTROPIJE Dobročinstvo kao navika
Foto: Pixabay.com
AKCIJA FONDACIJE DIVAC Pomoć za 50.000 najsiromašnijih građana Srbije
Foto: Pixabay.com
SOLIDARNOST U VREME KRIZE Projekti promocije zajedništva u pandemiji

Odgovori