Home > FILANTROPIJA I HUMANOST > HUMANOST NA DELU „Kosovsko Pomoravlje“ opremilo novu kuću za Maksimoviće

HUMANOST NA DELU „Kosovsko Pomoravlje“ opremilo novu kuću za Maksimoviće

Članovi humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“ dopremili su nameštaj za opremanje dve dečije sobe novog doma porodice Maksimović iz sela Koretište kod Gnjilana. Vladan, Helena i Nikolina pored nove kuće imaju i nove krevete, ormane i radne stolove, koji su nabavljeni zahvaljujući donatorima.

Pokretanjem akcije organizacija „Kosovsko Pomoravlje“ pružila je značajnu podršku ovoj šestočlanoj porodici, koja je do pre nekoliko meseci živela u staroj i oronuloj kući, u veoma lošim uslovima i bez mogućnosti da njen problem dospe u javnost.

Foto: Kosovsko Pomoravlje

Zahvaljujemo se Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije koja je po pokretanju naše akcije, omogućila da sredstva za izgradnju kuće budu obezbeđena iz budžeta Republike Srbije. Zbog toga smo odlučili da donacije, pristigle na račun organizacije, usmerimo na uređivanje prostorija, kako bi se Makimovići što pre uselili u svoj novi dom.

Domaćin Marko Maksimović se zahvalio se organizaciji i istakao koliko je pomoć značila njegovoj porodici. „Ova kuća nam mnogo znači. Ovde ćemo imati mnogo bolje uslove nego do sada. Zahvalio bih se humanitarnoj organizaciji ‘Kosovsko Pomoravlje’, koja nam je pomogla da dobijemo novu kuću, da nije bilo vas, mislim da bismo još uvek živeli u onim teškim uslovima“.

You may also like
ZLOČIN BEZ KAZNE Godišnjica ubistva srpske dece u Goraždevcu
VIDOVDAN – SVE NAŠE POBEDE I PORAZI Su čim ćemo izać’ pred Miloša?
ZVONIK BOGORODICE LJEVIŠKE Obnovljen da seća potomke i zove na sabornost
Foto: sr.wikipedia.org
KUMANOVSKI SPORAZUM Dan kada je okončano NATO bombardovanje i nastavljena agonija Srbije

Leave a Reply