Home > FILANTROPIJA I HUMANOST > POMOĆ DECI IZ 120 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA Neophodni hrana i sredstva za higijenu

POMOĆ DECI IZ 120 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA Neophodni hrana i sredstva za higijenu

Foto: Pixabay.com

Fondacija “SOS Dečija sela Srbija”, koja već 15 godina brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja u našoj zemlji, tokom vanrednog stanja počela je akciju prikupljanja pomoći za 120 socijalno ugroženih porodica kojima su potrebni hrana, sredstava za ličnu higijenu, mleko i pelene za bebe, lekovi i materijal za sređivanje i opremanje kuća.

Paket pomoći sadržaće hranu i higijenu: ulje, brašno, šećer, so, makarone, pirinač, konzerve, prašak, sapun, šampon, a porodice sa bebama će dobiti i pelene. Prosečna cena paketa biće oko 4.000 dinara i pokrivaće period od jednog meseca. Cilj je da porodicama obezbedimo dvomesečnu podršku.

Za dvomesečni paket od po 4. 000 dinara za 120 socijalno ugroženih porodica ukupno je potrebno 960.000 dinara. Putem platforme donacije.rs do sada je prikupljeno nešto više od 58.000 dinara a do kraja akcije na ovoj platformi ostalo je još 35 dana.

Foto: donacije.rs
Foto: donacije.rs

Od kako smo pokrenuli program za podršku socijalno ugroženim porodicama, uspeli smo da poboljšamo živote skoro 1.800 dece kroz individualni rad sa preko 700 porodica širom Srbije, navode iz “SOS Dečija sela Srbija”.

“Uspevamo da porodice održimo na okupu kroz direktan rad sa roditeljima kroz koji im pomažemo da poboljšaju roditeljske veštine, socijalni i ekonomski status, podstičemo ih da komuniciraju bolje kao i da prebrode sve životne i porodične krize, na način koji je bezbedan za njihovu decu. Ova usluga se pruža porodicama koje imaju složene socijalne potrebe i značajan rizik da deca budu izmeštena iz porodice usled zanemarivanja, nasilja u porodici, zlostavljanja i/ili rizika od napuštanja”, dodaju iz ove organizacije.

Foto: donacije.rs
Foto: donacije.rs

Posebno ranjive kategorije koje spadaju u našu ciljnu grupu su višečlane porodice, samohrani roditelji i srodnici, porodice sa višestrukim problemima, sa bolesnim članovima i članovima sa posebnim potrebama, romske porodice.

Pandemija Covid-19 donela je nove probleme za socijalno ugrožene porodice – mnogi su ostali bez prihoda, ne mogu da nabave dovoljno hrane i sredstava za higijenu za sve članove porodice, bolesni ne mogu da nabave lekove…

Zato vas molimo da nam donacijom pomognete da deci i porodicama sa kojima radimo olakšamo ova teška vremena. Dok štitimo svoje porodice od korona virusa u Srbiji, ne zaboravimo na porodice kojima ova borba još teže pada.

Pomoć možete uputiti:

– online donacijom preko platform DONACIJE.RS,

– uplatom na žiro račun Fondacije (primer uplatnice ispod)

– slanjem SMS poruke bilo koje sadržine na 7300 (cena SMS poruke je 200 RSD)

Uplatnica

You may also like
DIVAC FONDACIJA NASTAVLJA MISIJU Pomoć najugroženijima u Srbiji
MINISTARSTVO KULTURE POMAŽE UMETNIKE Prijave na konkurs do 20. septembra
Foto: Srbi za Srbe
NEHUMANI USLOVI ZA ŽIVOT U KUĆI STAROJ 170 GODINA Apel za pomoć porodici Cvetanović
Foto: Privatna arhiva
ZA DECU KOSOVA I METOHIJE Humanitarni mali fudbal u Izraelu za pomoć najugroženijima

Leave a Reply