Home > LJUDSKA PRAVA > NARUČITE BEJGL NA KUĆNU ADRESU Pomozite žrtvama trgovine ljudima da zadrže posao

NARUČITE BEJGL NA KUĆNU ADRESU Pomozite žrtvama trgovine ljudima da zadrže posao

Foto: Atina

Sve žene zaposlene u “Bagel/Bejgl” radnji socijalnog preduzetništva nevladine organizacije “Atina” koja pomaže žrtvama trgovine ljudima nastavljaju da rade i u okviru vanrednog stanja uvedenog zbog korona virusa, navode iz ove organizacije.

Bejgl sa jajetom „na oko“ (Foto: Atina)

Predstavnici “Atine” rekli su za portal “Sowa-media” da su prethodnih dana tražili načine da žene ostanu zaposlene i pored svih mera karantina. “Dogovorili smo sa firmama za isporuku hrane i pića ‘Wolt’ i ‘Donesi.com’ da bejgl bude plasiran kroz isporuke na kućnu adresu”, navode iz ove organizacije.

Veganski bejgl (Foto: Atina)

U ponudi su bejgl sa lososom, piletinom, pršutom, šunkom i kačkavaljem, jajetom „na oko“ i omletom, zatim slasni a nemasni bejgl i bejgl caprese, pa veganski bejgl, a za sladokusce bejgl sa nutelom i sa jagodama ili bananama. Idealni su za doručak, užinu i kao ketering za privatnu ili poslovnu svečanost.

Ove posebne specijalitete možete naručiti putem telefona 060-322-00-84 ili na internet stranici wolt.com.

Ukoliko imate alergije ili druga ograničenja u ishrani na isti broj telefona možete se obratiti ljubaznom osoblju restorana od koga možete dobiti sve dodatne informacije o sastavu hrane koja je u ponudi.

„Bagel/Bejgl pekara“ je socijalno preduzeće koje je pokrenula nevladina organizacija „Atina“ čiji se profit koristi za finansiranje programa podrške žrtvama trgovine ljudima. Otvorena je 2014. godine, i predstavlja mesto gde korisnice programa ove organizacije stiču znanja i veštine koji im pomažu da dođu do zaposlenja. Do sada je kulinarskom zanatu u njemu obučeno preko 30 korisnica. Bejgl se priprema od lokalnih namirnica i bez aditiva.

Bejgl sa lososom (Foto: Atina)

Iz “Atine” kažu i da su otvorili on-line psihološko savetovalište za žene žrtve trgovine ljudima kako bi u uslovima vanrednog stanja nastavili rad sa svim ženama kojima su potrebne ovakve vrste usluga. Dežurni telefon za sve žrtve trgovine ljudima je 061-63-84-071 i dostupan je 24 sata svih sedam dana u nedelji, a za pomoć u funkciji je i mejl office@atina.org.rs.

Bejgl sa omletom i šunkom (Foto: Atina)

Ova organizacija je državnom Prihvatilištu i drugim ustanovama gde su na smeštaju njihove korisnice takođe ponudila ovu vrstu usluge kako žene koje su tamo ne bi bile uskraćene za psihološku podršku.

Bejgl sa jagodama i bananama (Foto: Atina)

“S obzirom da vodimo tri smeštaja, aktuelna popunjenost kapaciteta je 80 odsto. Sve osobe smeštene kod nas redovno obilazimo i dostavljamo im neophodne potrepštine. Sarađujemo sa zdravstvenim ustanovama, policijskim upravama i Ministarstvom rada”, navode iz “Atine” i dodaju da su preduzete sve zaštitne mere i da se pridržavaju saveta koje su izdale SZO i druge nadležne institucije.

Šta je bejgl?

Bejgl je originalno pecivo Jevreja koji su živeli u Poljskoj, i koje su nastavili da prave i nakon što su emigrirali u Ameriku, gde je postalo poznato i popularno. Tako u nekim delovima SAD i Velike Britanije danas bejgl ima kultni status, slično kao kod nas burek. U pekari „Bagel Bejgl“ proces izrade ovog peciva je vrlo specifičan. Ono se pravi od visoko-proteinskog brašna i mesi na poseban način, kako bi se razvile belančevine unutar samog testa, koje se ostavlja da se sjedini i naraste u roku od 12 do 18 sati na temperaturi od 4 stepena. Nakon toga se testo kuva, pa se peče, i to sve doprinosi specifičnom i karakterističnom ukusu bejgla. Bejgl se proizvodi od odabranih sorti domaćeg brašna, a dodaci se biraju među najsvežijim i najkvalitetnijim namirnicama.

Možda vas i ovo interesuje
DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA Priče sa prve linije odbrane
Foto: Pixabay.com
MEĐUSOBNA PODRŠKA I SARADNJA ŽENA Recept za izlazak iz svake krize
MUP veoma efikasan u otkrivanju krivičnih dela trgovine ljudima
Fondacija Unitas je objavila novi promotivno-informativni video u cilju širenja svesti o trgovini ljudima

Odgovori