Home > FILANTROPIJA I HUMANOST > PREPOZNATI PO DOBRU Dodeljene nagrade za filantropiju Trag fondacije

PREPOZNATI PO DOBRU Dodeljene nagrade za filantropiju Trag fondacije

Foto: Pixabay.com

Kompanija “Mastercard Europe SA Beograd” dobitnik je glavne VIRTUS nagrade za filantropiju za 2019. godinu za donaciju u iznosu od 250.000 evra organizaciji NURDOR za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu, kao i za sveukupnu podršku ženskom preduzetništvu i zdravstvenoj zaštiti u Srbiji.

VIRTUS nagrade za filantropiju već 13. godinu za redom dodeljuje “Trag fondacija” kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, s ciljem odavanja priznanja i javnog isticanja kompanija i pojedinačnih darodavaca koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Kompanija “Eurobank a.d. Beograd” je dobila nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, dok je nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora pripala kompaniji “Telenor d.o.o”.

Porodično preduzeće “Inter-mehanika d.o.o” iz Smedereva dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala Tamari Klarić i Bogdanu Stevanoviću iz Beograda koji su u okviru akcije humanitarnog pešačenja „Pruži korak“ prikupili sredstva za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Dobitnici specijalnih nagrada su: “dm drogerie markt d.o.o. Beograd” za najinovativniji projekat, “AVON Cosmetics SCG d.o.o” za doprinos rodnoj ravnopravnosti, mladi učitelj Marko Čikarić iz Prokuplja za individualni doprinos razvoju lokalne zajednice, medicinska sestra u penziji iz Kruševca Milinka Ivanović za podršku deci iz ranjivih kategorija društva i Matea Balani, devetogodišnjakinja iz Zrenjanina, za mladu filantropkinju.

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 13 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče sve veći broj kompanija i pojedinaca da se uključi u programe i inicijative za opšte dobro. Odličan odziv prijavljenih svake godine, posebno prijavljenih pojedinaca, pokazuje da se građani iz godine u godinu sve više uključuju u filantropske akcije. Za građanima sledi korporativni sektor, koji se ističe svojim strategijama i doniranjem, ne samo novca, već i robe, usluga, vremena i znanja. 

VIRTUS nagrada za 2019. godinu se realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

You may also like
Foto: Srbi za Srbe
NEHUMANI USLOVI ZA ŽIVOT U KUĆI STAROJ 170 GODINA Apel za pomoć porodici Cvetanović
Foto: Pixabay.com
POMOĆ NOVOM PAZARU Humanitarna akcija za nabavku medicinske opreme
Foto: Pixabay.com
FESTIVAL FILANTROPIJE Dobročinstvo kao navika
Foto: Srbi za Srbe
JEDNA PORODICA, POLA ŠKOLE Potrebna pomoć za Nedoviće iz srca Šumadije

Leave a Reply