Home > TOP-VEST > ZLOČIN BEZ KAZNE Godišnjica ubistva srpske dece u Goraždevcu

ZLOČIN BEZ KAZNE Godišnjica ubistva srpske dece u Goraždevcu

Danas se navršava 17 godina od ubistva i ranjavanja srpske dece u Goraždevcu kod Peći, a i dalje nema odgovora ko je rafalom prekinuo detinjstvo dece koja su se kupala na Bistrici, 500 metara od centra sela. U ovom zločinu su ubijeni Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), a teško ranjeni Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13), Bogdan Bukumirić (14) i Đorđe Ugrenović (20).

Za ovaj monstruozni zločin niko nije odgovarao. Pripadnici civilne misije Ujedinjenih nacija su obećali da će prevrnuti svaki kamen da pronađu ubice nevine dece. Obećanje se završilo saopštenjem da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz kalašnjikova. Nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je ponudio UNMIK. Ubistvo dece osudili su svi međunarodni zvaničnici, a povodom ovog terorističkog akta održana je i sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Roditelje dece stradale u ovom zločinu su, „posle dugogodišnjeg mučenja po sudovima i preuzimanja slučaja od Unmika, pozvali nadležni iz Euleksa krajem decembra 2010. kada im je rečeno da “Euleks ne može da vodi istragu, jer nema dovoljno argumenata”. Tokom istrage koja nije dala nikakve rezultate saslušano je 75 svedoka i pretreseno 100 lokacija.

Euleks je 25. decembra, 2010. godine obustavio istragu. Kako je objašnjeno, policijska istraga nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih, ali “bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena, ukoliko se tužiocu na raspolaganje stave nove informacije koje bi potencijalno mogle da istragu pokrenu napred”.

You may also like
HUMANOST NA DELU „Kosovsko Pomoravlje“ opremilo novu kuću za Maksimoviće
VIDOVDAN – SVE NAŠE POBEDE I PORAZI Su čim ćemo izać’ pred Miloša?
ZVONIK BOGORODICE LJEVIŠKE Obnovljen da seća potomke i zove na sabornost
Foto: sr.wikipedia.org
KUMANOVSKI SPORAZUM Dan kada je okončano NATO bombardovanje i nastavljena agonija Srbije

Leave a Reply